www.oshab.se

Logga Öshab.se

ÖSHAB - Din lokala leverantör av ved i Nyköping

Öshab (Öbergs Skog och Handel AB) är en pålitlig vedleverantör i Nyköping och närliggande områden. Som ett företag som servar hela Sörmland erbjuder vi inte bara vedförsäljning utan även tjänster som stubbfräsning i Nyköping och trädfällning.

Vår målsättning är att erbjuda kvalitetsved och professionella tjänster för att möta dina behov. Vi förstår vikten av att använda ved som är hållbart producerad och miljövänlig, vilket är anledningen till att vi strävar efter att använda lokalproducerade råvaror och att minimera vår miljöpåverkan.

Fyll i kontaktformuläret nedan för offert/beställning av ved

Varför välja Öshab för köpa ved i Nyköping?

När du väljer att köpa ved från Öshab i Nyköping kan du förvänta dig följande fördelar:

 1. Högkvalitativ ved som ger optimal förbränning: Vi sätter stor vikt vid att erbjuda ved av hög kvalitet, som säkerställer en effektiv och ren förbränning. Detta innebär att våra vedprodukter ger mer värme och mindre sot, vilket gör dem mer ekonomiska och miljövänliga.

2. Lokalt företag med gedigen kunskap om området och kundernas behov: Som ett lokalt företag har vi djup förståelse för våra kunders behov och preferenser. Vi är stolta över att erbjuda personlig service och rådgivning som hjälper dig att hitta rätt vedtyp och mängd för dina behov.

3. Brett sortiment av vedtyper för olika ändamål och preferenser: Vi erbjuder ett brett sortiment av vedprodukter, vilket innebär att du kan hitta den perfekta vedtypen för dina behov och preferenser. Oavsett om du vill ha en hög energiinnehållsved, en prisvärd blandved eller något däremellan, kan vi hjälpa dig att hitta det du söker.

4. Miljövänlig och hållbar vedproduktion: Vi är engagerade i att skydda miljön och använda hållbara metoder för vedproduktion. Genom att välja Öshab som din vedleverantör kan du vara säker på att du stöder en lokal verksamhet som tar ansvar för miljön och skogen.

Vårt sortiment av ved

Hos Öshab erbjuder vi ett brett sortiment av vedprodukter för att passa dina behov. Vårt utbud inkluderar:

 • Torr Björkved ca 30 cm vedlängd: Perfekt för dig som söker en vedtyp med hög energiinnehåll och ren förbränning. Björkveden är känd för att ge en långvarig och jämn värme, vilket gör den idealisk för uppvärmning av ditt hem under kalla vintermånader.
 • Torr Blandved ca 30 cm vedlängd: Ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en prisvärd och mångsidig vedtyp. Blandveden består av flera olika träslag, vilket ger den en bra balans mellan värme, förbränningstid och pris.
 • Nykapad rå Björkved, valfri vedlängd 28-40 cm: Passar dig som vill lagra ved och låta den torka själv för framtida användning. Råveden är färskt kapad och behöver tid att torka innan den används för bästa förbränning.
 • Nykapad rå Björkved, valfri vedlängd 45-60 cm: Idealisk för större eldstäder och vedspisar. Denna vedlängd är lämplig för dig som har större uppvärmningsbehov och vill ha ved som är anpassad för större eldstäder.
 • Nykapad rå Blandved, valfri vedlängd 28-40 cm: En kostnadseffektiv lösning för dig som vill lagra och torka veden själv. Blandveden är nykapad och behöver torka innan den används, vilket ger dig möjlighet att spara pengar genom att låta veden torka över tid.
 • Nykapad rå Blandved, valfri vedlängd 45-60 cm: Passar för dig som behöver ved för större eldstäder och vill lagra den själv. Denna vedlängd är lämplig för dig som har större uppvärmningsbehov och önskar ved anpassad för större eldstäder.
 • Sågspån 1.5 m3 säck: Perfekt för djurhållning, stall eller kompostering. Sågspån kan användas för att skapa en bekväm och ren miljö för dina djur eller som ett naturligt material för kompostering.

Leverans och beställning

Att beställa ved från Öshab är enkelt och smidigt. Följ dessa steg:

 1. Välj den vedtyp och mängd som passar dina behov.
 2. Kontakta Öshab via vårt kontaktformulär, telefon eller e-post för att lägga din beställning.
 3. Ange dina kontaktuppgifter och leveransadress.
 4. Vänta på bekräftelse från Öshab och information om leveranstid.

Vi erbjuder leverans till Nyköping och omkringliggande områden som Stigtomta, Bettna, Vrena,Enstaberga,Jönåker,Ålberga och Oppeby. Leveranstiden kan variera beroende på säsong och efterfrågan. Vi strävar efter att erbjuda snabb och smidig leverans, så att du kan börja använda din ved så snart som möjligt.

Kontakt och öppettider

Om du har ytterligare frågor eller vill beställa ved från Öshab, vänligen kontakta oss via:

Telefon: 070-581 65 87
E-post: info@oshab.se

Våra öppettider är:
Måndag – fredag: 08:00 – 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Torr ved har torkats under en längre tid och har en fuktighetsnivå under 20%. Detta ger en renare och mer effektiv förbränning. Nykapad rå ved har en högre fuktighetsnivå och behöver torkas innan användning. Att torka ved själv kan vara kostnadseffektivt, men kräver planering och rätt förvaringsmetoder.

Vedlängden du väljer beror på storleken på din kamin eller eldstad. Mindre kaminer fungerar bäst med vedlängder runt 30 cm, medan större eldstäder och vedspisar kan använda vedlängder upp till 60 cm. Om du är osäker, kontakta tillverkaren av din kamin/eldstad för rekommendationer.

För att säkerställa att din ved håller hög kvalitet och torkar på rätt sätt, bör du förvara den under följande förhållanden:

 • På en torr och välventilerad plats
 • Skyddad från direkt solljus och regn
 • Staplad i en vedbod eller under ett tak
 • Med minst 10 cm avstånd från marken för att förhindra fuktupptagning

För att minimera miljöpåverkan och upprätthålla en säker förbränning, bör du:

 • Använda endast torr ved med låg fuktighetsnivå
 • Använda tändved och tändpapper för att undvika onödiga kemikalier
 • Rengöra din kamin/eldstad regelbundet för att minska sotbildning och risken för skorstenstockning

Högkvalitativ ved från Öshab, din pålitliga vedleverantör i Nyköping med fokus på kvalité.